Тимът ни се изправя пред родна публика срещу нови три съперника

...
Тимът ни се изправя пред родна публика срещу нови три съперника
Коментари Харесай

Волейболният отбор на България се изправя срещу Австралия, САЩ и Бразилия

Тимът ни се изправя пред родна аудитория против нови три противника този уикенд в Лигата на нациите по MAX Sport 3
Вдъхновен от първата си победа мъжкият народен тим по волейбол на България се изправя пред родна аудитория против нови три противника през този уикенд в Лигата на нациите. В петък вечер отборът ни се изправя против Австралия, в събота против Съединени американски щати, а в неделя – против Бразилия. И трите срещи са от 20:00 часа на съответния ден и ще бъдат излъчени директно по.

Възпитаниците на Николай Желязков записаха първата си победа в тазгодишното издание на най-комерсиалния волейболен шампионат точно през тази седмица в първия от серията мачове, на които България е хазаин в София. „ Лъвовете “ завоюваха безапелационна победа с 3:0 против Иран. Така, преди мачовете в петък, България заема 14-о място с 1 победа и 4 загуби.

Още през днешния ден отборът ни излиза за втори следващ триумф и задачата наподобява изцяло реалистична, защото противник ще е Австралия. До момента те са единственият тим без победа и заемат последната 16-а позиция във краткотрайното класиране на конкуренцията.

В събота от 20:00 ч. следва дуелът против Съединени американски щати. Към момента американците са измежду тимовете, които се показват най-добре в Лигата на нациите и заемат 3-то място в класирането с 5 победи и единствено 1 загуба. Първата загуба на Съединени американски щати обаче пристигна изненадващо в четвъртък в „ Арена Армеец “ и то с 0:3 от отбора на Иран, който преди този момент бе изрично надигран от българския състав.

Последният мач за България пред родна аудитория тази седмица е в неделя от 20:00 ч. против миналогодишния победител в Лигата на нациите Бразилия. Селесао обаче се показва нерешително от началото на конкуренцията през този сезон и това вдъхва очаквания, че българският тим може да се опълчи на един от обичайно най-хубавите тимове в международния волейбол. Бразилците досега заемат 7-а позиция с актив от 3 победи и 3 загуби, което към момента ги държи в битката за класиране в директните елиминации.

През този сезон в тях ще вземат участие общо 8 тима, които ще оформят четвъртфиналните двойки. Финалната фаза ще се играе в Италия, а преди този момент 16-те отбора би трябвало да изиграят по 12 мача, разпределени в 3 тура, в 3 обособени седмици, на 3 разнообразни местоположения. Във втория стадий от първата фаза точно България е един от домакините на шампионата. Мачовете се играят в София, а всичко най-интересно от шампионата също може да бъде проследено в ефира на MAX Sport.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР